Tiada puak dalam PAS

Posted by Penarik Beca Friday, April 17, 2009

Sinar Harian (17/4/09): Mursyidul Am Pas, Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat menyifatkan tidak wujud ‘team A’ atau ‘team B’ dalam parti tersebut, sebaliknya semuanya bersatu dalam usaha mengukuhkan lagi kedudukan parti pada masa kini.

Menteri Besar Kelantan itu berkata, apa yang penting sekarang ialah mengukuhkan parti dan mencari pemimpin yang benar-benar layak untuk menerajui parti.

“Dalam Pas tidak ada ‘team A’ dan ‘team B’ atau ‘team tok guru’ dan ‘team presiden’. Sebaliknya kedua-duanya adalah sama. ‘Team tok guru’ adalah ‘team presiden’ dan ‘team presiden’ adalah ‘team tok guru’,” katanya kepada Sinar Harian selepas melancarkan Tabung Penambah baikan Masjid Al-Mukhlisin di sini, semalam.

Beliau berkata, apa yang penting sekarang ahli perlu memilih pemimpin yang benar-benar layak untuk menerajui parti dan memimpin masyarakat.

“Saya nak bagi amanat beginilah, saya nak ulang balik amanat sebelum pergi umrah, pemimpin yang kita akan pilih untuk memimpin masyarakat dan kawasan mestilah orang yang selalu berjemaah, selalu datang berusrah dan bukan perokok dan tidak menghisap rokok.

“Saya tidak mahu peristiwa tahun 1970-an berulang lagi. Masyarakat menolak Pas sebab dianggap parti ini sama dengan UMNO. Sebab itulah kita nak pilih pemimpin yang betul-betul layak,” katanya.

Beliau berkata demikian ketika diminta mengulas dakwaan yang kononnya wujud pergolakan sehingga timbul team Tok Guru dan Team Presiden, Datuk Seri Abdul Hadi Awang di dalam parti itu ekoran perebutan kuasa menjelang Muktamar Pas Jun ini.

“Kita tidak mahu peristiwa yang sama berulang. Jangan berlaku kali kedua,” katanya.

0 comments

Post a Comment

Parlimen

Photobucket

Participating for Allah s.w.t.
Untuk pembinaan, ubah suai rumah dan lain-lain kerja untuk memulih atau menaik taraf rumah anda termasuk kerja-kerja plumbing dan pendawaian elektrik, sila hubungi Abang Omar 019-3344500

Medic & Beauty Spa

Untuk bekalan santan dan buah-buahan sekitar Kuala Lumpur dengan harga wajar, sila hubungi Abang Zali 019-2314248 (Pasar Chow Kit)

Klik gambar di atas. Sedap, bib!! Memang sedap sungguh!! Dan, boleh buat duit sakan!

Dapatkan segera!!! Maklumat lanjut di sini!

Cantik? Klik di sini

Sila klik imej di atas

Islam

Blog utama

Arkib