Kepimpinan Umno : Kemenangan ' Pakej Ransangan Rasuah'? - Mahfuz

Posted by Penarik Beca Friday, March 27, 2009

KUALA LUMPUR, 27 Mac 09 (Hrkh) - Barisan kepimpinan Umno yang diterajui Presiden yang baru, Dato' Seri Mohd Najib Tun Razak didakwa sebagai kemenangan 'Pakej Ransangan Rasuah'

Demikian ujar Ketua Penerangan PAS, Dato' Mahfuz Omar kepada Harakah ketika mengulas pemilihan majlis tertinggi Umno semalam yang menyaksikan ramai muka baru terpilih.

"Ini bukan 'Pakej Ransangan Ekonomi', tetapi ini Pakej Ransangan Rasuah, kerana dikepalai oleh orang yang tidak dibersihkan dakwaan rasuah," dakwa Mahfuz yang juga ahli Parlimen Pokok Sena.

Beliau bagaimanapun mengucapkan tahniah kepada seluruh barisan kepimpinan yang menang memandangkan katanya semuanya hampur mewakili kumpulan yang sama.

Walaupun katanya ada dikalangan mereka yang dipilih hingga kini dilihat bersih imejnya, namun tidak dinafikan mereka juga akan menerima persepsi 'rasuah' kerana berada dalam satu kapal yang sama.

Mengulas pemilihan Tan Sri Muhyiddin Yassin selaku Timbalan Presiden, Mahfuz menyatakan bekas Menteri Besar Johor itu juga tidak lepas dari persepsi dakwaan rasuah.

Ini kerana sehingga kini Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) masih tidak menyiasat dakwaan Muhyiddin ada mengupah ejen dalam pemilihan Umno yang dinyatakan ahli Parlimen Machang, Siafuddin Nasution di Parlimen sebelum ini.

"SPRM masih tidak membersihkan dakwaan itu, jauh sekali untuk menyiasat.Ini membuatkan persepsi rakyat semakin buruk kepada kepimpinan yang terpilih hari ini, dan mereka akan menggangotai kepimpinan kerajaan selepas ini," katanya.

Selain itu beberapa ketua yang dipilih di peringkat sayap pula tidak terlepas dari kaitan dengan rasuah seperti Ketua Pemuda Umno, Khairy Jamaluddin.

Ini katanya melengkapkan apa yang disebut sebagai 'Barisan Pekej Ransangan Rasuah', dakwa Mahfuz.

0 comments

Post a Comment

Parlimen

Photobucket

Participating for Allah s.w.t.
Untuk pembinaan, ubah suai rumah dan lain-lain kerja untuk memulih atau menaik taraf rumah anda termasuk kerja-kerja plumbing dan pendawaian elektrik, sila hubungi Abang Omar 019-3344500

Medic & Beauty Spa

Untuk bekalan santan dan buah-buahan sekitar Kuala Lumpur dengan harga wajar, sila hubungi Abang Zali 019-2314248 (Pasar Chow Kit)

Klik gambar di atas. Sedap, bib!! Memang sedap sungguh!! Dan, boleh buat duit sakan!

Dapatkan segera!!! Maklumat lanjut di sini!

Cantik? Klik di sini

Sila klik imej di atas

Islam

Blog utama

Arkib